2. Urbanizációs Ökológia Konferencia

(2nd Hungarian Urban Ecological Conference)

Új dátum: 2021. október 14-15.

Széchenyi István Egyetem, Menedzsment Campus, Győr

Az Ökológiai Kutatóközpont, Lendület Táj- és Természetvédelmi Ökológiai Kutatócsoportja a Széchenyi Egyetemmel, a Magyar Ökológusok Tudományos Egyesületével és a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközponttal együttműködve rendezi meg az 2. Urbanizációs Ökológiai Konferenciát. A konferencia szakmai támogatója az MTA Ökológiai Bizottság. A konferencián elsősorban urbanizációs ökológiában kutató szakemberek, valamint egyetemi hallgatók részvételére számítunk, továbbá örömmel fogadjuk más, urbanizációs téma iránt érdeklődők jelentkezését is. A rendezvény ideje alatt nemcsak a témához kapcsolódó előadások meghallgatására és poszterek megtekintésére lesz alkalom, hanem a részt vevő felek közti eszmecserére és kapcsolatépítésére is lehetőséget szeretnénk biztosítani.

A konferencia nyelve magyar.

Tervezett témakörök:

    1. közösségi ökológia

    2. viselkedésökológia

    3. populációökológia

    4. urbanizációs hatások - természetalapú megoldások

A konferencia regisztrációs díja 10.000 Ft/fő.

A regisztráció és az összefoglalók benyújtása a konferencia regisztrációs felületén tehető meg.


A csütörtöki vacsora helyszíne: Komédiás Étterem, Győr, Czuczor Gergely. u. 30. (15 perc gyalog a konferencia helyszínétől).

A vacsorán való részvétel díja 4.900 Ft/fő, ami a regisztrációs díjon felül lehet befizetni.


Az összefoglalók benyújtásának, illetve a regisztráció és vacsora díjának befizetésének határideje 2021. szeptember 21.

Reméljük, hogy októberben még lehetőség lesz a személyes részvételű konferenciára. Ha mégsem, akkor a konferencia elmarad és a regisztráció, illetve az étkezési költség díját visszatérítjük (nem áll szándékunkban online konferenciát tartani).


A konferenciára maximum két prezentációval (előadás vagy poszter) lehet bemutató szerzőként jelentkezni. A konferencia plenáris és szekció előadásokból, valamint poszter bemutatóból fog állni.

A szekció előadások időtartama 15 perc (12 perc előadás + 3 perc vita).

A posztereket A1-es méretben, álló formátumban készítsék el.


Az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében a konferencián nem adunk felesleges ajándékokat, illetve szeretnénk a résztvevőket megkérni, hogy ha tehetik, hozzanak magukkal saját bögrét/poharat, amit a konferencia alatt használnak. Természetesen biztosítunk plusz bögréket arra az esetre, ha valaki erről megfeledkezne.